Ženske reprezentativke BiH sinoć su u Swanseaju igrale susret kvalifikacija za SP, gdje su izgubile od Velsa 0:1

Pri povratku u Londonu su se srele sa golmanom našeg državnog tima Asmirom Begovićem, koji se također uputio za Sarajevo, gdje će 9. i 10. juna biti organizator i domaćin trening kampa za talentovane golmane.

Kamp za cilj ima dječacima i djevojčicama između 8 i 16 godina ponuditi iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima, promovisati poštovanje rivala, saigrača i trenera, ali u isto vrijeme pružiti mladima priliku za zabavu i stvaranje novih prijatelja.

Broj polaznika kampa, koji će se održavati na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru, je ograničen. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti na broj +387 62 337954 a prijaviti se putem internetske stranice Kampa (kamp.asmir1.com) ili elektronskom poštom (kamp@asmir1.com).

Bh. dame su iskoristile priliku za zajedničku fotografiju, a na njihovim licima se moglo vidjeti dobro raspoloženje, unatoč pretrpljenom porazu. Naredni meč izabranice Samire Hurem igraju 12. juna, a protivnik im je Kazahstan.

Trenutno su četvrtoplasirane u prvoj kvalifikacionoj grupi s tri osvojena boda.

(BIH.ba)