Uoči prijateljske utakmice s Crnom Gorom, koja će biti odigrana sutra na stadionu Bilino polje u Zenici od 18:00 sati, danas se medijima obratio selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki.

Sutrašnji meč bit će oproštajni za Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Vedada Ibiševića, na koje je Prosinečki stavio poseban fokus.

“Opraštaju se tri igrača koja su dala velike stvari za reprezentaciju i bit će emotivno što se tog dijela tiče. Utakmica nam dolazi u jednom periodu kada su svi gotovi sa ligama. Dat ćemo sve od sebe da sutra odigramo jednu dobru utakmicu i probamo razveseliti publiku i sve nas”, rekao je Prosinečki i naglasio kako će u predstojeća dva susreta isprobati neke igrače.

“Svi će trenirati. U prethodne četiri utakmice dao sam u biti svima šansu i svi su igrali. Problem će samo biti tri zamjene, jer ćemo tri iskoristiti na ove koji se opraštaju. Ali, imamo još tu utakmicu sa Južnom Korejom, tako da ću sigurno isprobati neke igrače koji nisu bili tu ili nisu još igrali. To ne znači da se mi sutra ne želimo pokazati u najboljem svjetlu i odigrati jednu dobru utakmicu”.

Selektor je na kraju otkrio i početnih jedanaest.

“Spahić, Misimović i Ibišević će odigrati jedno dvadesetak minuta, poslije čega slijedi ta ceremonija i sve što ide uz to. Nadam se da će doći puno gledalaca, najviše zbog njih trojice, koji to zaslužuju. Uključujući njih igrat će Šehić, Todorović, Vranješ, Bičakčić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Kodro, Džeko i Višća”, dodao je Prosinečki.

(BIH.ba)