Fudbalska selekcija Crne Gore danas je obavila drugi trening uoči prijateljskog meča protiv naše selekcije koji se igra 28. maja (ponedjeljak) u Zenici.

Crnogorcima su se priključili Adam Marušić i Nebojša Kosović, ali selektor Ljubiša Tumbaković nalazi se u velikim problemima pred duel sa Zmajevima.

“Pokušaćemo da igraju svi. Imamo 22 igrača, na svakom susretu imamo po šest zamjena, tako da ćemo pokušati svim igračima da damo šansu. Ovo je posljednje okupljanje u ovoj sezoni. Imamo situaciju u kojoj imamo grupu igrača koja prvi put igra za reprezentaciju, ali u isto vrijeme moramo biti relani i reći da su to igrači koji su bili praćeni u proteklom periodu. Čekalo se vrijeme da i oni dobiju neku svoju šansu. Tu mislim na Luku Mirkovića i Denija Hočka, koji su bili aktuelni još prije dvije i po godine kada sam ja došao, nametnuli su se Lončar i Bakrač, koji su bili dio šampionske ekipe Sutjeske”, kazao je selektor Tumbaković za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Crne Gore.

U odnosu na prvobitni spisak, u sljedeće dvije utakmice neće biti čak devetorice igrača.

“Koga nema, bez njega se može i mora. Tako ćemo i da se ponašamo, bez obzira što je Bosna u standardnom sastavu, jer su im se, po posljednjim informacijama koje imamo, svi igrači odazvali. Mi idemo sa ekipom koja će probati da parira i da ostavi što bolji utisak. Naravno, probaćemo i mi da napravimo što bolji rezultat”, dodao je selektor.

Tumbaković se osvrnuo i na potencijalni “problem” kada je riječ u prijateljskim utakmicama u junskom terminu.

“Uvijek je najteže pripremiti glavu igračima. Mi možemo da ih treniramo i to je lakši dio posla. Ja već treći juni zaredom okupljam ovdje igrače, izuzimajući prošle godine kvalifikacioni meč sa Armenijom, jedva smo sastavljali ekipu. Pa i sad je tako, jer je ipak za našu selekciju kada ne dođe devet igrača jedan problem. Ali, moram da priznam da je sada lakše nego da smo došli u kompletnom sastavu. Ti igrači bi razmišljali da odu na godišnji odmor, a ipak ova grupa fudbalera pokušaće da se nametne i da odigra dobre utakmice i da iskoriste to što im dajemo šansu”, poručio je Tumbaković.

Duel BiH i Crne Gore igra se 28. maja u Zenici s početkom u 18,30 sati uz direktan TV prijenos na FACE TV.

(BIH.ba)