Fudbalski klub Sarajevo organizovao je danas konferenciju za medije.

Prisutnim novinarima u press salonu “Svetozar Vujović” obratili su se Predsjednik kluba Senad Jahić, direktorica Sabrina Buljubašić i Emir Hadžić, bivši fudbaler našeg kluba koji od danas službeno obnaša dužnost koordinatora sportskog segmenta Bordo kluba.

“Kao što smo obećali da ćemo imenovati osobu za sportski segment, to smo i uradili. Čast mi je da predstavim Emira Hadžića koji će u budućnosti obavljati ovaj posao. S Emirom nije bilo razgovarano samo danas, sa svima su obavljeni razgovori, ali ono što nam je predočio Hadžić bilo je prevaga da on bude izabran.”, rekao je Jahić, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Foto: FK Sarajevo

“Prije svega hvala svima koji su mi dali podršku i koji su me imenovali. Presretan sam, došao sam u klub gdje sam proveo najljepše dane kao igrač. Ovo je velika privilegija za mene, ali još veća obaveza i odgovornost. U FK Sarajevo sam stekao reputaciju kao igrač, gdje god sam bio, htio sam biti najbolji. To želim biti i na ovoj funkciji. Nadam se da će biti sve dobro. Jedan od ciljeva prije svega bit će da se vrate navijači na stadion.”, rekao je Emir Hadžić, dodavši:

“Vjerovatno vas interesuje nešto više o mojoj funkciji. Ja sam koordinator sportskog segmenta, koordiniranje sa skauting službom, kako bi napravio što bolju komunikaciju sa akademijom i prvim timom. Trebamo promovisati što više igrača u prvi tim. Ali, pored toga moramo da dovedemo adekvatna pojačanja koja će to biti u pravom smislu.”

Hadžić dolazi u FK Sarajevo nakon što je u sezoni 2017/18 obnašao dužnost sportskog direktora FK Olimpik.

“Što se tiče Olimpika, želim da im se zahvalim. Kao što je poznato, završio sam karijeru i dobio ponudu da budem sportski direktor. Ljudi su bili prekorektni i ja sam na kraju ispao korektan prema njima. Još uvijek imamo dogovor da ću biti predstavnik Olimpika u još dvije utakmice. Želim im što brži povratak u Premijer ligu. Što se tiče tržišta, moramo angažovati igrače iz naše lige, sa našim državljanstvom. Uvijek je bolje da dovedemo domaćeg igrača, nego stranca. Kada dovodimo stranca, mora da bude bar dva puta biti bolji od domaćeg. Pripreme brzo počinju, moramo brzo raditi, nema vremena za odmor. Prvo ćemo gledati u Bosni, a onda se okrenuti inozemstvu. Nisam tražio nikakve garancije, iznio sam svoj plan, ja sam tu da radim i ne tražim nikakve garancije i uslove. Određen vremenski period će trebati da se vidi da li zaslužujem njihovo povjerenje. Ne odlučujem sam, u dogovoru sa stručnim štabom, skauting službom ćemo dovoditi igrače. Naravno da ću odgovarati za rezultat. Nećemo otkrivati imena skauting službe. Želim što prije da napravimo komunikaciju sa navijačima, oni su ti koji su mi priredili najljepše trenutke u Bordo dresu i nadam se da ćemo ubrzo ih vratiti na tribine. Pričao sam sa šefom struke, bit će napravljena transfer lista, nekim ističe ugovor, s nekima želimo produžiti ugovor”, dodao je Hadžić.

“U narednom periodu ćemo sve završiti, a što se tiče budžeta to ćemo vidjeti u narednom periodu. Moramo užurbano da radimo, nema vremena za čekanje. Jedan od ciljeva je da se ne desi kao svake godine da se igrači dovode pred kraj prijelaznog roka. Što prije želimo formirati ekipu, da svi prođu pripreme i da šef može razmišljati na koga može računati. CIlj nam je da bude ekipa spremna za početak. Kao navijač, nisam zadovoljan rezultatima. Mislim da Sarajevo ima kvalitetnu ekipu, ali isto tako mislim da se u zimskom prijelaznom roku trebalo bolje pojačati”, zaključio je Hadžić.

“Mi smo željeli da organizujemo ovo jer smo htjeli da predstavimo osobu za sportski segment. Mislim da je tu najviše Emir doprinio da objasni to. Ne bih previše oko toga pričala”, rekla je kratko Sabrina Buljubašić na početku svog izlaganja.

Foto: FK Sarajevo

“Što se tiče budžeta, tu uvijek komuniciramo sa većinskim ulagačem. Mislim da nema opravdanja da ne možemo dovesti igrača, ali oni moraju opravdati taj budžet. U smislu da se ne desi da ima velika primanja, a da ih ne opravda. Mora se praviti dublja analiza. To je naravno za sportski segment. Pokušavamo napraviti da se ne dešavaju ključne greške. Razgovaralo se sa Sarićem više puta. Razgovarali smo sa njim od utakmice sa Zarijom. Mi nismo tada konkretno poslali ponudu jer je imao cilj da nađe inostrani transfer. Zadnji naš razgovor je bio nakon posljednjeg pressa, pitali smo da li postoji mogućnost da mu klub nešto ponudi da ostane, ali je on rekao da je već stariji igrač, da je tu dosta vremena proveo i da mu je cilj da ide vani. Nije do FK Sarajevo, bh. fudbala, već do njegove igračke karijere. Trenutno ne postoji način da produžimo ugovor. Bio je korektan i dosta je pomogao našoj igri. Dosta je njegova igra utjecala na mlađe igrače da nešto nauče od njega”, objasnila je generalna direktorica FK Sarajevo.

(BIH.ba)