U svečanoj sali Hotela “Hills” u Sarajevu sinoć je održana “Bordo noć”, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Manifestacija Fudbalskog kluba Sarajevo okupila je igrače prvog tima, trenere, kolektiv Akademije FK Sarajevo i Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, igračice SFK 2000 Sarajevo, prijatelje i partnere kluba, kako bi zajedno spustili zavjesnu na takmičarsku sezonu 2017/18 i prisjetili se svih uspješnih momenata i pojedinaca. Druženju je prisustvovao i veliki broj bivših, istaknutih igrača FK Sarajevo, koji su svojim dolaskom dodatno uveličali ovu manifestaciju.

Velkoski najbolji igrač

U proteklim danima putem ankete na službenoj facebook stranici FK Sarajevo, navijači našeg kluba imali su priliku da izaberu najbolje pojedince za proteklu sezonu. Približno 700 glasova donijelo je našem kapitenu Krsti Velkoskom epitet najboljeg fudbalera prvog tima Sarajeva u sezoni 2017/18. Velkoski je ovosezonske nastupe okončao sa 12 postignutih golova i 11 uspješnih asistencija, te je bio jedan od najboljih igrača čitavog prvenstva.

“Drago mi je što su navijači prepoznali moje nastupe u protekloj sezoni, ali sigurno ostaje žal što nismo uspjeli da ostvarimo još bolje rezultate. Nadam se da ćemo u narednoj godini biti mnogo uspješniji jer ovaj klub to zaslužuje.”, rekao je Velkoski.

Za najbolju igraču SFK 2000 Sarajevo proglašena je Aida Hadžić, a najbolji igrač Akademije FK Sarajevo za sezonu 2017/18 je kapiten šampionskih juniora Ševkija Resić.

“Sretan sam zbog priznanja i isto bih posvetio našoj čitavoj ekipi juniora kao i treneru. Odigrali smo vrhunsku sezonu i jedva čekamo buduće utakmice u UEFA Omladinskoj ligi prvaka”, rekao je Resić.

Najbolji mladi igrač prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo je Nihad Mujakić, a najbolji timski igrač Anel Hebibović. Posebna nagrada za društvenu odgovornost i izvanredno ponašanje i zalaganje za sportske vrijednosti mimo terena pripala je Mersudinu Ahmetoviću, a nagrada za najveće zalaganje i rad pripala je fizioterapeutu prvog tima Ismaru Hadžibajriću.

“Odgovornost fudbalera je velika, mnogi mladi dječaci vas prate i pored svega dobrog što nosi ovaj sport, ne smijete zaboraviti da pomažete drugima. Hvala klubu za ovo priznanje”, rekao je Ahmetović.

Juniori prvaci države

Za najvrijednije selekcije Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” proglašene su ekipe trenera Sedina Torlaka, Muhidina Teskeredžića i Almira Turkovića.

Svi prisutni su posebnim aplauzom pozdravili juniore Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su osvojili šampionsku titulu u Omladinskoj Premijer ligi BiH na jedan izuzetno dominantan način. Bordo dječaci su trenutno lideri na tabeli, te dva kola prije kraja imaju veliku rezultatsku prednost u odnosu na prvog pratioca od čak 20 bodova, a ekipa Dženana Uščuplića obezbijedila je učešće u UEFA Omladinskoj Ligi prvaka.

Također, na sinoćnoj manifestaciji posebno priznanje dobio je Adi Adilović. Golman prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo po završetku takmičarske sezone 2017/18 okončat će svoju igračku karijeru. Adilović je u dva navrata nosio dres Fudbalskog kluba Sarajevo, te je sakupio 44 utakmice za prvi tim našeg kluba.

“Ovaj klub je prava porodica, velika mi je čast bila biti dio FK Sarajevo i dijeliti svlačionicu sa sjajnim momcima i trenerima sve ove godine”, poručio je Adilović.

Rukovodstvo Bordo kluba iskoristilo je priliku na sinoćnoj manifestaciji, te su se zahvalili svim sponzorima i partnerima kluba na podršci radu FK Sarajevo u protekloj godini. Naročito su se zahvalili kompaniji Turkish Airlines, generalnom sponzoru kluba, te su predstavniku ove svjetski poznate kompanije uručili i prigodan poklon. Također, riječi hvale upućene su i medijskih pokroviteljima koji svakodnevno izvještavaju o radu kluba.

Sinoćna manifestacija zaključila je sezonu 2017/18 za FK Sarajevo. Prvotimci bordo kluba su na kratkoj ljetnoj pauzi, a okupljanje za predstojeće Evropske utakmice zakazano je za polovinu mjeseca juna tekuće godine.

(BIH.ba)