Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević će se u ponedjeljak, 28. maja u prijateljskom meču sa Crnom Gorom zvanično oprostiti od dresa A reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Fuad Muzurović je bio selektor našeg nacionalnog tima 2007. godine kada je u Oslu u meču kvalifikacija za Euro 2008 sa Norveškom Misimović ponio kapitensku traku, a Ibišević ubilježio prvi nastup za naš A tim.

Muzurović se prisjeća tog perioda i kaže:

„Izuzetno mi je drago što sam bio trener takvoj dvojici igrača kao što su Misimović i Ibišević koji su obilježili jednu eru našeg fudbala. Žao mi je što nisam sarađivao i sa Spahićem. To su igrači čiji je doprinos u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nemjerljiv i uvijek će ih pamtiti svi kojim je nacionalna selekcija u srcu. Velika hvala, za sve što su učinili za bh. fudbal i želim im da podjednako budu uspješni u nastavku svojih profesionalnih karijera, čime god da se odluče baviti.

Ovaj iskusni stručnjak je još dodao:

„Svi su bili izuzetni igrači, a uvijek ćemo pamtiti večer u Kaunasu kada je Ibišević postigao pogodak protiv Litvanije koji nas je odveo na Mundijal. Bio sam na toj utakmici kao sukomentator na radiju i svi smo bili sretni što smo se konačno plasirali na Svjetsko prvenstvo.“

(BIH.ba)