Finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke između bugojanske Iskre i SFK 2000 Sarajevo odigran je danas u Trening centru FS BiH u Zenici.

SFK je pobijedio sa 3:0 i tako došao do 15. naslova u Kupu naše zemlje.

Sarajke do prednosti dolaze u 9. minuti. Mejrema Medić je dobila loptu na petercu, oslobodila se čuvarki i pogodila mrežu Elme Kundić za 1:0.

Imala je ekipa SFK 2000 još nekoliko prilika u uvodnim minutama meča, dok je Iskra prvi put zaprijetila u 21. minuti kada je šut Lejle Koluh sa ivice kaznenog prostora zaustavila Envera Hasanbegović.

Tim iz Sarajeva je nastavio sa napadima, a odličnu priliku u 30. minuti imala je Jasna Đoković kada je neometana iskosa sa lijeve strane sa 15-ak metara šutirala preko gola. Minutu poslije pokušala je i Aida Hadžić sa distance, ali ni ona nije bila precizna.

Đoković u 36. minuti prolazi po lijevoj strani i šalje loptu na suprotnu stativu ka Aidi Hadžić koja ne griješi i udvostručuje prednost svoje ekipe.

Treći gol SFK 2000 postiže u 39. minuti kada je Tamara Bojat bila brža od odbrambenih igračica Iskre, izašla sama pred protivnički gol i poslala loptu iza leđa Elme Kundić. Asistirala joj je Mejrema Medić.

I u drugom periodu igre inicijativu je imao SFK 2000, a najbolju priliku je propustila Hadžić u 57. minuti kada je glavom sa pet metara loptu poslala pored gola. Hadžić je dobro pokušala u dva navrata sa distance, u 80. i 83. minuti. Prvi put Kundić je zaustavila njen udarac, a drugi je lopta otišla tik pored stative.

U sudijskoj nadoknadi priliku za Iskru je promašila Marina Lukić kada je iskosa sa desne strane šutirala u dobro postavljenu Enveru Hasanbegović.

Nakon utakmice trenerica pobjedničke ekipe Samira Hurem je izrazila zadovoljstvo.

“Zasluženo smo došli do trofeja. Možemo biti zadovoljni igrom u prvom poluvremenu, moje igračice su bile jako motivisane. Poslije je ritam igre opao i svi kao da su čekali kraj. Očekivala sam više i od ekipe Iskre koja je ipak treća na tabeli u Premijer ligi. Mi smo ekipa koja radi, mnogo trenira i zbog toga smo tu gdje jesmo”.

Pehare i medalje finalistima uručili su član Izvršnog odbora FS BiH Muhamed Begagić, članica Komiteta za ženski fudbal Safija Mahmić i član Komiteta za takmičenje Rudolf Marić.

(BIH.ba)