Još jedna pobjeda U15 BiH

Drugi put bolji od SAD-a

Još jedna pobjeda U15 BiH
Foto: Fudbalski savez BiH

Nakon pobjede od 3:1 prije dva dana, U15 reprezentativci su i danas u drugom prijateljskom meču u Velikoj Gorici bili bolji od Sjedinjenih Američkih Država.

Bh. pioniri su ovaj put pobijedili 2:1, a golove naš tim su postigli Irman Sejmenović u 2. i Amar Musić u 49. minuti

Umjesto Zorana Erbeza koji je imao obaveze prema kadetskoj selekciji na Euru u Engleskoj, ekipu je u dvomeču sa SAD-om vodio pomoćni trener Amir Japaur koji je o ovim utakmicama rekao:

“Bile su to dobre provjere za nas. Amerika ima kvalitetnu i brzu ekipu, ali momci su igrali zaista dobro i zasluženo su pobijedili oba puta. Nismo protivniku dozvolili da napravi puno prilika. Iz jednog šuta su i postigli gol. Drago mi je da smo svim pozvanim igračima pružili šansu da se pokažu i oni su je iskoristili. Imali su dobar pristup i ispunili su sve zahtjeve koje smo stavili pred njih”.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas nastupila u sastavu: Luka Damjanović, Mihajlo Jovašević, Benjamin Ćosić, Faruk Hodžić, Eldin Džafić, Ivan Grgić, Dženit Hajdarević, Tibor Puškar, Petar Šetka, Amar Musić, Irman Sejmenović.

U igru su ulazili još: Rijad Hajdarević, Danijel Šunjić, Aleksej Golijanin, Eldar Mehmedović, Azur Mehmić, Salih Viteškić, Rijad Maslo, Eldar Mulaosmanović.

(BIH.ba)

Oznake: