Iako su nam iz Fudbalskog saveza BiH rekli kako će Boro Elčić idalje kao gost specijalne emisije posvećene domaćem šampionatu na BHT1 komentarisati suđenje sudija FS BiH na utakmicama BHT Premijer lige BIH, sa državne televizije smo dobili informaciju koja potvrđuje da nam iz Saveza nisu rekli cijelu istinu.

– Emisija koja je posvećena BHT PL BIH u programu BHT1, realizira se u saradnji s FS BIH i BH Telecomom (sponzorom lige, odnosno vlasnikom tv prava). U rubrici u kojoj se komentira suđenje, konsultant je osoba koju je delegirao FS BIH s ciljem da se javno analiziraju i dobre i loše odluke sudija u Premijer ligi. Prošle sedmice dobili smo dva dopisa iz saveza, u jednom nas obavještavaju da je gospodine Boro Elčić suspendovan što se tiče učešća u emisiji, a u drugom da će ipak participirati do kraja sezone u ovoj rubrici. – poručili su iz sportske redakcije BHT 1 sa molbom da se za više informacija obratimo FS BiH.

>>> Vezani tekst: FS BIH se oglasio povodom informacija o suspenziji TV komentatora Bore Elčića

Podsjećamo, u medijima se pojavila informacija kako je Boro Elčić suspendovan od FS BiH jer je komentarisao greške Savezovih sudija koje dijele pravdu na utakmicama domaćeg šampionata, a koji su svojim odlukama dvije sezone zaredom utjecali na završnicu i poredak BHT Premijer lige BiH.

Javnost je suspenziju Bore Elčića procijenila kao diktaturu rukovodstva FS BiH i sudijskog lobija nad slobodnim stavom i mišljenjem.

(BIH.ba)