U medijima se prošle sedmice pojavila informacija kako je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine suspendovao stručnog komentatora Boru Elčića koji je do sada komentarisao suđenje na utakmicama BHT Premijer lige BiH na državnoj televiziji BHT 1.

Dok smo još od prošle sedmice čekali odgovor od FS BiH i BHT 1 o ovoj situaciji, Boro Elčić je tokom vikenda komentarisao novo kolo BHT Premijer lige BiH, ali je zaintrigirao javnost jer je na opasku voditelja emisije da će se družiti narednog vikenda odgovorio “vidjećemo”.

– Nemamo običaj komentarisati ono što mediji objavljuju jer vjerujemo da se rukovode profesionalnom etikom i u skladu sa postulatima profesije kojom se bave. Ako vas, kao respektabilni sportski portal, zanima da li je Boro Elčić stručni komentator BHT1 za pitanja suđenja u BHT Premijer ligi BiH suspendovan od strane Fudbalskog saveza BiH, onda vam možemo odgovoriti na to pitanje. Odgovor je jednostavan, Boro Elčić je i dalje stručni komentator za BHT1, emisiju o BH Telecom Premijer liga BiH. – pojasnili su nam u četvrtak za BIH.ba portal iz Fudbalskog saveza BiH, dok odgovor od sportske redakcije BHT 1 još uvijek nismo dobili.

Mediji su pisali, ispostavilo se netačno, kako je Boro Elčić bio suspendovan zbog kritikovanja sudija Fudbalskog saveza BiH.

(BIH.ba)