Selektor U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević ne predvodi ekipu na Evropskom prvenstvu u Engleskoj, gdje ga je zamijenio Zoran Erbez.

Malkočević je u novembru prošle godine imao operaciju uzrokovanu problemima gastroenterološke prirode i od tada mu je preporučeno mirovanje.

“Poštedili su me zbog napornog puta i nisam tamo s ekipom. Ali, čim ide ovako, dobro je”, kaže Malkočević na početku razgovora za BIH.ba.

Unatoč nešto slabijem prvom poluvremenu, naši kadeti su uspjeli savladati Dansku u prvom susretu grupe “C” (2:3) i osvojiti važna tri boda.

“Tako mi obično ulazimo u te turnire, sa nekim grčom i strahom. Međutim, kad shvatimo da se možemo nositi sa onim najboljim, onda dolazi do izražaja naš kvalitet, želja, karakter. Pobijedili smo ih u Austriji, sada i ovdje u Engleskoj i to ne može biti slučajno, iako se radi o jednoj od najjačih reprezentacija u ovoj našoj grupi”.

Malkočević se nada povoljnom rezultatu u večerašnjem meču drugog kola sa Belgijom.

“Mi smo startovali sa tri boda. Imamo sad i realne šanse da uđemo među osam. Poslije je sve moguće. Međutim, treba ići utakmicu po utakmicu. Sljedeća je večeras sa Belgijom. Svi su momci spremni. Znamo da imamo dobru priliku. Belgija je isto tako jedna kvalitetna reprezentacija, ali rekli smo u najavi ovog Evropskog prvenstva da ova selekcija ima ono nešto, tako da očekujem povoljan rezultat”.

Ističe kako je stalno na vezi sa igračima, među kojima vlada odlično raspoloženje.

“Ima i ta treća utakmica, pa se do zadnjeg kola neće znati koje će dvije selekcije ići dalje. Dobro bi bilo da večeras odradimo dobar dio posla. Momci su raspoloženi, stalno smo na vezi i sve je u najboljem redu”, dodaje Malkočević.

(BIH.ba)