Mladi prvotimac FK Sarajevo, Alen Mustafić, čestitao je juniorima Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo na osvajanju šampionske titule, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Naime, Mustafić je fudbaler rođen 1999. godine i nosio je kapitensku traku ekipe Dženana Uščuplića u jesenjem dijelu sezone.

Poslije sjajnih partija, od je u zimskom periodu prebačen u prvi tim. Mustafić je imao svoj doprinos u osvajanju šampionske titule, a svojim kolegama i prijateljima je uputio pohvalne riječi.

“Svaka čast momcima, pratio sam promjenu rezultata u Gabeli na njihovoj utakmici u nedjelju i nadao sam se da će pobjediti i donijeti našem klubu šampionski trofej. Odigrali su još jednu dobru utakmicu i zasluženo četiri kola prije kraja osvojili titulu. Koristim priliku da čestitam momcima koji su odlično igrali ovog proljeća i naravno našem treneru Dženanu Uščupliću, bez kojeg ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Sezona je bila naporna, ali ekipa juniora je vrijedno radila od prvog dana i zasluženo smo prvi”, rekao je naš mladi prvotimac dodavši:

“Velika mi je bila čast što sam u prvom dijelu sezone predvodio tu ekipu kao kapiten i naravno još veća što sada imam priliku da nastupam za naš prvi tim. Radujemo se svi utakmicama UEFA Omladinske Lige prvaka na Koševu ovog ljeta.”

Ekipa trenera Dženana Uščuplića poslije 22 odigrane utakmice ima 61 bod, odnosno 16 više od drugoplasiranog Željezničara, te su četiri kola prije kraja sezone osigurali prvo mjesto.

(BIH.ba)