Fudbaleri Sarajeva gostovat će Krupi u utakmici osmog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, koja se igra u subotu.

Ovu utakmicu je najavio trener Sarajeva, Husref Musemić.

“Podigli smo našu formu, to pokazuju rezultati iz posljednjih utakmica. Krupa je imala jučer tu prvu utakmicu Finala Kupa, sigurno je da su usmjereni ka revanšu i pokušat ćemo da iskoristimo njihov umor. U ovom trenutku Krupa ima određenih problema sa povredama, ali u jednoj utakmici je sve moguće. Ipak, sigurno je da imamo kvalitet kako bi osvojili tri boda i rješili pitanje pobjednika u našu korist”, rekao je Musemić, osvrnuvši se potom na zdravstveno stanje u prvom timu Sarajeva.

“Sarić i Rahmanović propuštaju utakmicu zbog tri žuta kartona, a Šofranac trenira sa ekipom. Vidjet ćemo nakon današnjeg treninga u kakvom je stanju, da li će putovati sa ekipom ili neće. Za svaki izostanak imamo rješenje i nadam se da ćemo to i pokazati na terenu”.

Nakon dvije vezane pobjede protiv Širokog Brijega i Radnika, atmosfera u timu je znatno bolja, što dodatno ulijeva nadu treneru Sarajeva pred nadolazeći susret.

“Atmosfera je sigurno bolja. Igrači su svjesni da želimo u Evropu. U borbi smo za to treće mjesto, smatram da imamo velike šanse i bez obzira na ishod finala Kupa, mi želimo da budemo treći i obezbijedimo na taj način ovog ljeta klubu međunarodne utakmice”, zaključio je Musemić.

Utakmica između Krupe i Sarajeva na rasporedu je u subotu, 5. maja s početkom u 14 sati uz direktan prijenos na Mojoj TV.

(BIH.ba)