Kadet njemačkog Werdera Malik Memišević će prvi put imati priliku da nastupi za U17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu u Engleskoj.

“Nažalost, nisam mogao da se odazovem na prethodna okupljanja zbog problema sa pasošem, ali sada sam konačno tu i sretan sam što imam priliku da nastupim u dresu sa nacionalnim grbom. Drago mi je što se sve riješilo jer imam jaku želju da nastupim za BiH. Momci u reprezentaciji su me odlično prihvatili i jedva čekam utakmice da pokažem da sam pojačanje za tim”, rekao je Memišević za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Ovaj mladi napadač, koji je trenutno prvi strijelac kadetskog šampionata Njemačke sa 20 golova, je zadovoljan svojom formom.

“Mogu biti sretan zbog svojih igara i nadam se da ću tako i nastaviti. Vidim i da je ekipa spremna za početak uvropskog prvenstva. Prva prepreka će nam biti selekcija Danske i siguran sam da imamo kvalitet da pobijedimo u toj utakmici. Plasman na Euro je velika stvar, ali vjerujem da ovaj tim ima još šta da pokaže i da možemo najmanje do četvrtfinala”.

(BIH.ba)