Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice finala Kupa BiH savladali Krupu sa 2:0.

 U 21. minuti sjajna prilika za Želju. Zajmović je oduzeo loptu, prošao svog čuvara, odigrao do Vranješa koji ubacuje za Kajkuta čiji udarac blokira defanzivac Krupe, a potom Kutić hvata loptu. Zakarić je u 28. minuti ubacio sa lijeve strane, a Kajkut glavom šutirao preko gola. U 31. minuti nakon kornera Aleksić glavom šutira preko gola.

Mehremić hvata volej na 30 metara u 35. minuti, ali lopta odlazi visoko preko gola.

Željo je poveo u 36. minuti. Zakarić je šutirao, Kutić odbio, a Zajmović natrčao i pospremio loptu u mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Zakarić u 52. minuti iskosa prolazi, snažno ubacuje, ali lopta odlazi preko svih fudbalera. Kajkut u 57. minuti iskosa volej udarcem prijeti, ali je Kutić bio siguran. U 64. minuti je bilo 2:0. Mehremić je sjajno ubacio, a usamljeni Graovac glavom pogodio za duplo vodstvo Plavih. 

Dobar napad Plavih u 73. minuti kada Zajmović u završnici šutira, ali Makitan blokira. Dvije minute poslije Zakarić snažno šutira iskosa, ali lopta odlazi malo iznad prečke gostujućeg gola. Zec u 90. minuti sjajno šutira, ali lopta malo iznad prečke odlazi preko gola.

(BIH.ba)