Press konferencija U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči Evropskog prvenstva održana je danas u Trening centru FS BiH u Zenici.

Predstavnicima medija su se obratili selektori Sakib Malkočević i Zoran Erbez, kapiten Ajdin Hasić, te njegovi saigrači Luka Kačavenda i Robert Voloder.

Malkočević se zahvalio novinarima na podršci i rekao kako će se svi potruditi da što bolje predstave našu zemlju u Engleskoj.

“Treći put kadetska reprezentacija ide na Evropsko prvenstvo što je zaista veliki uspjeh. Nije bilo lako plasirati se na Euro. Naročito je bilo teško u prvom kvalifikacionom krugu u Makedoniji kada ekipa još nije bila formirana, ni dovoljno uigrana. Međutim, iz utakmice u utakmicu, od okupljanja do okupljanja izgledali smo sve bolje. Kasnije smo u elitnom krugu ostvarili plasman na veliko takmičenje u veoma jakoj konkurenciji. Sve čestitke za ovaj uspjeh idu igračima, kolegi Zoranu Erbezu, mojim saradnicima u stručnom štabu, kao i ljudima iz FS BiH. Potrudit ćemo se da što bolje predstavimo našu zemlju u Engleskoj”.

Malkočević vjeruje kako naš tim može nekim slučajem do četvrtfinala.

“Mi smo sami plasmanom na Euro ispunili cilj, ali naravno da svi želimo bolje i više. Na Euru nema slabih ekipa, ali i mi imamo kvalitetan tim koji može napraviti iskorak. Ovo je jedan dobro uštiman orkestar od kojeg očekujemo da najbolju muziku svira na Euru u Engleskoj. Neće biti lako, ali ako nam se neke stvari poklope možemo ostvariti plasman u četvrtfinale”.

Evropsko prvenstvo igra se od 4. do 20. maja u Engleskoj.

(BIH.ba)