U skladu sa Statutom Fudbalskog kluba Sarajevo Predsjednik Skupštine kluba, Valentin Ilievski, zakazao je vanrednu sjednicu ovog tijela, koja će se održati 25. aprila 2018. godine u Sarajevu.

Sjednica je zakazana povodom planiranih promjena u upravljačkim strukturama kluba, koje imaju za cilj stabilizaciju kluba i uspostavljanje struktura za uspješnije poslovanje po svim osnovama, a naročito u oblasti sportskih rezultata.

“Izmjenama i dopunama Statuta kluba želimo stvoriti bolje okvire za rad. Na sjednici ćemo imenovati novi Upravni odbor FK Sarajevo, kako bi značajno unaprijedili operativnost i kvalitet rada kluba. Sve planirane aktivnosti se realizuju u dogovoru sa većinskim vlasnikom upravljačkih prava u Skupštini kluba, Vincentom Tanom i najavljen je dolazak predstavnika vlasnika na samu sjednicu Skupštine.”, kazao je Valentin Ilievski.

Detalje o fomiranju novog Upravnog odbora kluba prenijela je generalna direktorica kluba, Sabrina Buljubašić.

“U novom sazivu Upravnog odbora kluba želimo imati ljude iz naše države, koji dolaze iz svijeta biznisa, koji su istinski navijači kluba i sa mnogima smo razgovarali u proteklom periodu. Kako bi klub prevazišao trenutnu krizu moramo biti operativniji, snažniji i vjerujemo da sa novim kadrom u klubu to možemo i uraditi. Pred Fudbalskim klubom Sarajevo je period promjena i reorganizacije.”, izjavila je Buljubašić.

(BIH.ba)