Juventus večeras gostuje Real Madridu u revanš susretu četvrtfinala Lige šampiona.

Prvi meč u Torinu završen je ubjedljivom pobjedom momčadi Zinedinea Zidanea od 0:3, kojom je praktički riješeno pitanje plasmana dalje.

Iako imaju tri gola zaostatka, trener Juventusa Massimiliano Allegri se potajno nada čudu.

“Prije svega, naša dužnost je da poništimo tih 3:0, što je težak rezultat za nas, ali ga moramo prihvatiti. Ne znamo šta će se dogoditi, kao što npr. nismo mogli znati da ćemo nakon samo tri minute gubiti kod kuće. Ista stvar se može desiti i ovdje. Najvažnije je da igramo jako i odlučno, tako da se možemo vratiti kući uzdignutih glava. Kako ćemo igrati sutra može nas motivisati za ostatak sezone, a imamo još Seriju A i Kup Italije”, rekao je Allegri na jučerašnjoj press konferenciji i dodao:

“Tim je spreman i ući ćemo u sutrašnji meč bez razmišljanja o tome šta možemo, a šta ne možemo. Znamo da imamo male šanse za prolaz, ali uradit ćemo sve da to uspijemo, za što će nam trebati i malo sreće. Moramo biti snažniji u odbrani, to je ono što nam je nedostajalo posljednjih pet mjeseci. Moramo biti strpljivi i vidjeti šta će se događati tokom meča”.

Juventus će u večerašnjem meču biti jači za bh. reprezentativca Miralema Pjanića (28), koji je propustio prvi duel zbog suspenzije. Neće pak moći računati na suspendovanog Bentancura, te Dybalu, koji je u tom prvom susretu dobio crveni karton.

Realu će s druge strane iz istog razloga faliti Ramos, dok je Nacho upitan zbog povrede.

Poslije te utakmice na Allianz stadionu, Juventus je upisao gostujuću pobjedu nad Beneventom od 2:4, dok je Real odigrao 1:1 u derbiju s Atleticom.

(BIH.ba)