Samo dva mjeseca uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, nogometni savez Japana (JFA) odlučio je smijeniti Vahida Halilhodžića (65).

Predsjednik krovne kuće japanskog nogometa Kozo Tashima na današnjoj konferenciji za medije otkrio je kako je tu odluku donio poslije utakmica s Malijem i Ukrajinom.

“Halilhodžić je posvetio mnogo vremena nogometu, suočio se s igračima, ugradio neke stvari nužne za japanski nogomet, ali nakon utakmica s Malijem i Ukrajinom, osjećam da je komunikacija i povjerenje između igrača i njega blijedjela. Zato sam donio takvu odluku. A sad je teško pronaći novog trenera, pa će momčad voditi Nishino”, rekao je Tashima.

Otkrio je i kako je Halilhodžić nakon vijesti o smjeni bio iznenađen i uzrujan, pa čak i ljutit.

“Susreo sam se s Vahom u Parizu 7. aprila. On je jako osjetljiv na medije, ali rekao sam mu još ranije, od početka naše saradnje, ‘neće vas smijeniti mediji nego mi, savez’. Puno je govorio o budućnosti, ali kad smo donijeli odluku, našli smo se. Bio je iznenađen i uzrujan, čak ljutit! Pitao je ‘Zašto?’, a ja sam mu iznio samo odluku, bez detaljnog objašnjenja”, završio je Tashima.

(BIH.ba)