Elvir Rahimić dobit će poziv za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali na Mundijalu neće zaigrati.
 
Ovo je odluka selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, koji je nakon dugog razmišljanja kako da riješi problem veterana koji računa na poziv, ali ujedno i ne igra za svoj klub CSKA, odlučio da Rahimića povede u Brazil, ali ne u svojstvu igrača.
 
Pape će Rahimića, naime, zvati kao člana stručnog štaba.
 
– Dugo sam razgovarao s njim. Zvati ga da igra, zaista ne mogu, jer Elvir ne nastupa za moskovski CSKA. Jednostavno, nije spreman za tako jake utakmice, kakve će biti na Svjetskom prvenstvu. Međutim, bilo bi nepravedno zaobići ga, jer je mnogo dao ovoj reprezentaciji. Zato ga planiram priključiti ekspediciji, ali konačan odgovor od njega još nisam dobio – kaže Sušić za Dnevni Avaz, koji će spisak putnika za Brazil objaviti 5. maja.
 
Rahimić, koji je nedavno napunio 38 godina, ove sezone je čak 28 puta sjedio na klupi CSKA u ligaškim utakmicama, ali je samo jednom ušao na teren i odigrao 44 minute. U sezoni ranije, nije odigrao nijednu utakmici u ligi, a u Kupu Rusije je nastupio 28 minuta. Zbog toga u posljednje vrijeme nije igrao niti u reprezentaciji.
 
Elvir Rahimić jučer nam je potvrdio da ga je Sušić kontaktirao, te je selektorovu ideju nazvao privlačnom. Iako još nije donio konačnu odluku, prilično je jasno da će prihvatiti ponudu.
 
– Ponuđeno mi je da budem dio stručnog štaba, što i nije loša ponuda. Žao mi je što neću igrati na Svjetskom prvenstvu, to bi bio prelijep kraj karijere, ali bože moj…
 
Mislim da je najbitnije da mi kao reprezentacija napravimo nešto. U tom cilju, najvažnije je podići atmosferu. Možemo proći u drugi krug jer imamo odlične fudbalere, ali da bismo to učinili, moramo biti pravi, kao u kvalifikacijama – rekao je Rahimić za Dnevni Avaz.