U15 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Sarajevu od selekcije Grada Beograda sa 0:2 u polufinalu Međunarodnog turnira “Josip Katalinski Škija”.

Prvu priliku na utakmici imao je bh. tim u 20. minuti, kada je Admir Bristrić šutirao iskosa sa desne strane protivničkog kaznenog prostora, a golman Beograđana Tomaš Trajković izbacuje loptu u korner.

Beograd do prednosti dolazi u 34. minuti. Dragan Stoisavljević je ušao u šesnaesterac reprezentacije BiH sa desne strane i prizemnim udarcem pogodio suprotni ugao gola Luke Damjanovića za 0:1.

Dobru priliku na otvaranju drugog poluvremena imao je Amar Musić, ali je njegov šut sa peterca obranio Trajković.

Prednost selekcije Beograda je udvostručena u 53 minuti. Dario Grgić je bio precizan iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara za 0:2.

Do kraja susreta pokušaj da ugrozi gol protivnika imao je vezista bh. tima Ivan Grgić kada je njegov šut sa ivice kaznenog prostora uhvatio Trajković.

Utakmice za plasman na programu su sutra na stadionu „Otoka“ u Sarajevu. U susretu za treće mjesto će se od 11:00 sati sastati BiH – Selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva, dok će finalni meč između Makedonije i selekcije Beograda biti odigran u 14:00 sati.

Bosna i Hercegovina – Selekcija Grada Beograda 0:2 (0:1)

Stadion: “Asim Ferhatović Hase”, Sarajevo.

Sudija: Deni Ćatibović.

Sudije asistenti: Enes Đozić, Haris Baković.

Četvrti sudija: Emir Omerhodžić.

Golovi: 0:1 Stoisavljević (34’), 0:2 D. Grgić (53’).

Žuti kartoni: I. Grgić (BiH), Ikanović (Beograd).

Bosna i Hercegovina: Luka Damjanović, Benjamin Ćosić, Faruk Hodžić, Džafo Hadžić, Tibor Puškar, Petar Šetka, Aleksej Golijanin, Admir Bristrić, Amar Musić, Mihajlo Jovašević. Igrali su još: Amer Mehić, Ivan Grgić, Irman Sejmenović, Boro Erić, Dino Mehić, Salih Viteškić, Eldar Mehmedović, Eldar Mulaosmanović. Selektor: Zoran Erbez.

Selekcija Grada Beograda: Tomaš Trajković, Aleksa Stanković, Dušan Ikanović, Luka Hiti, Petar Denić, Veljko Pražić, Dragan Stoisavljević, Nikola Petković, Dimitrije Antić, Dario Grgić, Ognjen Ajdar. Igrali su još: Pavle Grijaković, Petar Radić, Mateja Šoršević. Selektor: Željko Miković.

(BIH.ba)