U Trening centru NS/FS BIH danas je održana press konferencija ženske A reprezentacije uoči utakmice sa Rusijom, koja se igra u okviru kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Sa novinarima su se družile selektorica Samira Hurem, kapiten Milena Nikolić i reprezentativka Lidija Kuliš.

„Jedva čekamo nastavak kvalifikacija“, počela je selektorica te nastavila, „nerealno je da kažem da naše protivnice nisu favoritkinje, ali mi smo mnogo radili na pripremi ove utakmice. Jako dobro smo analizirali našeg protivnika i moje igračice će dati maksimum, ispoštovaće dogovor i mislim da će to biti dovoljno da ostvarimo ono što želimo. Vjerujemo da ćemo biti sretni nakon sutrašnje utakmice, iako je Rusija kvalitetna ekipa i moje igračice su željne igre i dokazivanja.“

Napredak ženske reprezentacije je vidljiv u svakom segmentu što je potvrdila i selektorica:

„Mi smo već 2011. krenuli sa strateškim ulaganjem i moram napomenuti da naš Savez u odnosu na sve saveze u regionu mnogo više ulaže u ženski nogomet tako da bi nam pozitivan rezultat puno značio za dalji razvoj i promociju nogometa u našoj zemlji.“

Kad je riječ o zdravstvenom biltenu Samira Hurem neće moći računati na Dajanu Spasojević zbog ranije povrede, a upitno je da li će početi i Amira Spahić. Selektorica je uputila pohvale medicinskom timu, dr. Nedžadu Jusiću i fizioterapeutu Mirzi Marevcu:

„Naš medicinski tim je odličan i vjerujem da će sve poduzeti da igračice budu zdrave, a uspjeli su spriječiti i neku virozu među reprezentativkama. Očekujemo i da će mlada Mejrema Medić takođe sutra biti spremna“.

Kapiten Milena Nikolić je u prvi plan istakla zasluge kompletne ekipe od čije dobre igre zavisi i da ii će se istaći neka od njih:

„Najjača snaga je da cjelokupan tim odigra dobro. Na osnovu te igre uvijek se nađe neki pojedinac koji iskače. Ako sutra kao tim budemo dobro igrali te ispoštovali sve zadatke koje postavi stručni štab, onda ćemo sigurno jako dobro parirati Rusiji“.

Od Lidije Kuliš se takođe u napadu puno očekuje:

„Pripreme protiču vrlo dobro, puno smo radili i analizirali protivnika i smatram da smo spremne i motivirane i jedva smo čekale da nastavimo sa kvalifikacionim utakmicama. Igrali smo nekoliko prijateljskih susreta u proteklom periodu, i nastojali smo da ispravimo greške koje smo pravili protiv Velsa, tako da smatram da smo se dobro pripremili za sutrašnju utakmicu. Naravno, Rusija je favorit ali i mi isto tako vjerujemo u sebe i naše kvalitete. Igramo kući, pred našom publikom i želimo osvojiti tri boda“.

I Milena i Lidija , kao i selektorica su se zahvalile novinarima koji im uvijek pružaju podršku i prate njihov rad, a tako je bilo i danas. Posebno su istakle kako je zadovoljstvo igrati u Zenici jer je publika ono što im daje dodatni motiv da se predstave u još boljem izdanju.

Kvalifikacioni susret ženskih selekcija BiH i Rusije na programu je sutra u 16.00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a biće direktno emitovan na City TV kao i na službenom YouTube kanalu NS/FS BiH.

(BIH.ba)