A reprezentativke Bosne i Hercegovine danas su se okupile u Trening centru FS BiH u Zenici i počele pripreme za utakmice sa Engleskom i Rusijom.

Selektorka Samira Hurem očekuje teške utakmice.

“Očekuju nas dvije veoma teške utakmice. Selekcije Rusije i Engleske su favoriti. Mi smo spremni za ove susrete. Dobro smo analizirali sebe nakon utakmice sa Velsom, a odigrali smo i neke prijateljske utakmice. Ostvarili dvije pobjede protiv Crne Gore, dok je meč sa Hrvatkom prekinut zbog loših uslova za igru, ali smo i tada bili bolji od našeg protivnika. To nam je nekako vratilo vjeru nakon poraza od Velsa koji nam je teško pao. Vratili smo samopouzdanje i sada ekipa jedva čeka predstojeće utakmice. Dat ćemo maksimum, boriti se za bodove i uraditi sve da to uspijemo”, rekla je Hurem i dodala:

“Rusija je već sinoć stigla u BiH što dovoljno govori koliko ozbiljno pristupaju ovom susretu. Radili smo dobru pripremu i analizu njihovih utakmica i pružit ćemo maksimum. Grupa je teška, ali vjerujemo da ćemo uz domaću publiku prikazati dobru igru protiv Rusije i nadamo se i bodovima”.

Naše najbolje fudbalerke su po okupljanju odradile i jedan trening. Za 4. april u 12:00 sati je zakazana i press konferencija bh. tima, a susret sa Rusijom će biti odigran 5.4. u 16:00 u Trening kampu.

(BIH.ba)