Nalazimo se pred jako važnom utakmicom koja može puno toga riješiti. Pobjedom bismo udaljili Čelik od opstanka u ligi. Očekujem kvalitetnu utakmicu i tri boda, izjavio je danas na konferenciji za novinare šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović, javlja Fena.

Podsjetio je da je njegova ekipa posljednjih šest utakmica, na teškim terenima, odigrala veoma kvalitetno, a tamo gdje teren nije dopuštao lijepu igru, iskazali su se trkački.

“Jučer smo prvi put trenirali na glavnom terenu. Još je mokar, ali se nadam da će ga sunce isušiti. U tom slučaju susret bi mogao biti pravi nogometni. Čelik je u zimskoj pauzi doživio najveće promjene. Imaju i novog trenera, puno kvalitetnih igrača, tako da ekipa koja će izaći na teren Tušnja neće imati veze s onom s kojom smo igrali u novembru. Čak se može desiti da ne nastupi nijedan igrač iz te ekipe”, kazao je Petrović.

Dodao je, međutim, da s dosta novih igrača, poput Anđušića, Salčinovića, Nikolića i drugih, Zeničani nisu mogli brzo uspostaviti harmoniju u ekipi, za što treba vremena, te da bi porazom na Tušnju izgubili puno.

No, Sloboda će gledati sebe i nametnuti svoju igru. Svi igrači su spremni, a vratili su se i reprezentativci Darko Todorović, Edis Smajić i Azir Muminović. Svi su u dobroj formi i spremni za utakmicu. Jučer su imali lakši trening, te je vjerovatno da će sva trojica biti starteri.

“Mislim da će sutrašnja utakmica biti nama najteža poslije zimske pauze. Može odlučiti neka sitnica, ali se nadam najboljem i očekujem da će nas nositi naši navijači”, kazao je trener Slobode.

Uime igrača novinarima se obratio reprezentativac i trenutno jedan od najboljih Slobodinih nogometaša, Darko Todorović.

“Neće biti lagana utakmica, to je sigurno. Čelik je u teškoj situaciji. Pobjeda kojoj se nadam mogla bi riješiti naše probleme u Ligi za opstanak, a onda bismo mirnije očekivali susrete u Kupu BiH. Naravno, pozivam naše navijače da nas i sutra podrže”, rekao je Todorović.

Utakmica Sloboda – Čelik igra se sutra od 16 sati.

(BIH.ba)