“Sportske novosti” donijele su priču o Ajdinu Hasiću (16), kapitenu U17 reprezentacije BiH i izdanku nogometne škole Dinama iz Zagreba.

Hasić je “zapalio” region svojim pogotkom u kvalifikacijama za EP protiv Austrije, kojoj je zabio sa 60 metara.

Počeo u Banovićima

U tekstu se navodi kako je Hasić počeo igrati nogomet u Banovićima, da bi sa 12.5 godina odlučio doći na probu u Dinamo.

Otac mu je ostao raditi u rudniku u Tuzli, a Ajdin se s majkom Sazberom uputio u Zagreb, stigao je u Maksimir na probu i – ostao! I danas živi s majkom u Zagrebu, gdje im Dinamo plaća stan.

Iako su ga neki ocijenili ne baš previše perspektivnim, Fabian Komljenović, današnji pomoćnik Nikole Jurčevića ubijedio ih je da Hasić ostane.

“Ja sam rekao da Ajdin ostane u Dinamu, da nikome ne padne na pamet da ga vrati kući. Vidite bio sam u pravu! Ajdin Hasić je budućnost Dinama. Usudio bih se kazati da je on najbolji izdanak naše nogometne škole! Ne samo što je fenomenalan talent, Ajdin je sjajan momak. Uzeo bih ga za sina”, rekao je Komljenović.

Došao postati pravi igrač

A samom Hasiću je cilj da što prije zaigra za prvu momčad Dinama, kao i za A reprezentaciju BiH.

“U Dinamo sam došao postati pravi igrač. Znam da je do uspjeha put jako dugačak. Ali ja znam što hoću, postavio sam si cilj i želim ga ostvariti”, kazao je Hasić, kojem je aktuelni selektor našeg tima Robert Prosinečki uvijek bio uzor.

“Želim što prije zaigrati za prvu momčad Dinama i onda zaigrati za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naša reprezentacija ima izbornika Roberta Prosinečkog koji je uvijek bio moj uzor! Bio sam presretan kad je postao izbornik. Nadam se da ću ga imati prilike upoznati”.

U Maksimiru tvrde da je zaista sjajan, da bi mogao postati vrhunska “desetka”, ali da bi isto tako mogao biti svjetski krilni igrač.

(BIH.ba)