Željezničar će u okviru trećeg kola Lige za prvaka dočekati ekipu Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Admir Adžem i prvotimac Dženan Zajmović.

Trener Željezničara očekuje da se njegov tim vrati na pobjednički kolosijek.

“Sva sredstva smo usmjerili na utakmicu s Radnikom, koja je za nas jako bitna. Želimo ostvariti pobjedu, vrijedno smo se spremali i nadam se da ćemo u subotu pokazati zašto smo lideri na tabeli. Mi smo analizirali utakmice i nadamo se da ćemo već u narednim utakmicama ispraviti probleme koje smo imali”, rekao je Adžem i dodao:

“Cijenimo i poštujemo ekipu Radnika, ali ja vjerujem u svoje momke i da će oni koji dobiju priliku dati svoj maksimum, ispoštovati zadatke i pomoći ekipi da ostvare pobjedu. Nema pritiska, svaku utakmicu je isto. Izađeš s namjerom da pobijediš i tako će biti i u ovoj utakmici. Imamo dvije solucije i dva treninga pa ćemo o ekipi odlučivati do same utakmice”.

Sličnog mišljenja je i Dženan Zajmović.

“Svjesni smo svi da nema laganih utakmica u doigravanju i moramo ozbiljno shvatiti utakmicu. Dobili smo podatke o njima i ući ćemo sa maksimalnim angažmanom u ovu utakmicu”, kazao je Zajmović.

Utakmica između Željezničara i Radnika igra se u subotu u 16 sati.

(BIH.ba)