U17 reprezentativci Bosne i Hercegovine su današnjom pobjedom nad Danskom osigurali plasman na Europsko prvenstvo koje će biti održano u maju ove godine u Republici Irskoj.

Selektor Sakib Malkočević nije mogao da ide sa svojom ekipom na turnir u Austriju, ali nije krio emocije nakon velikog uspjeha:

„Presretan sam! Ovo je čudo! Treći put uzastopno smo na velikom takmičenju i to je nevjerovatna stvar. U grupi u kojoj sve četiri ekipe imaju kvalitet za Europsko prvenstvo mi smo osvojili prvo mjesto. Poslije utakmice sa Francuskom su nas svi otpisali. Imali smo problema sa povredama, nedostajalo nam je nekoliko standardnih igrača. Nisam ni ja mogao da idem u Austriju. Pored svih tih problema mi smo se kvalitetno spremali i napravili ovaj rezultat ravan čudu“, rekao je Malkočević za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH i uputio čestitke svima koji su zaslužni za ovaj rezultat:

„Čestitam ovim dječacima, oni su najzaslužniji za uspjeh. Čestitam i Zoranu Erbezu koji je sve odradio na pravi način. Čestitke i mojim saradnicima Damjanu Ratkoviću, Adinu Mulaosmanoviću, Nenadu Džidiću, koordinatoru Marku Zovku, svim članovima stručnog štaba. Naravno, ne smijem da zaboravim ljude iz NS/FS BiH koji su nam omogućili sve uslove da se spremimo za ovaj turnir. Ovo je uspjeh sviju nas!“

(BIH.ba)