Fudbalska reprezentacija BiH večeras je obavila prvi trening u francuskom Le Havreu, gdje će u utorak odigrati prijateljski meč protiv Senegala.

Dobra vijest je da je selektor Robert Prosinečki na raspolaganju imao sve fudbalere i da će svi konkurisati za duel protiv učesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu. Nakon jučerašnjeg 13-satog putovanja, Zmajevi su, čini se jedva dočekali da istrče na teren.

Današnji trening bio je fokusiran na radu sa loptom te uigravanju taktičkih zamisli uoči susreta sa Senegalcima, bez napora koji bi dodatno umorili igrače iscrpljene od klupskih obaveza. U svrhu optimalne fizičke spreme za utakmicu bh. reprezentativcima su 24 sata dnevno dostupni i svi medicinski i terapeutski tretmani potrebni za regeneraciju i oporavak.

BiH i Senegal svoj prvi međusobni meč igraju 27. marta sa početkom u 20,00 sati na stadionu Ocean u Le Havreu. Direktan prijenos ove utakmice bit će na FACE TV.

Do utakmice Zmajevi će obaviti još jedan trening.

>>> Preostale ulaznice po cijeni od 12 eura možete naručiti ovdje, a možete ih kupiti i na dan utakmice na stadionu Ocean po cijeni od 15 eura.

(BIH.ba)