Fudbaleri Sarajeva odigrali su danas prijateljsku utakmicu u Trening centru Bordo kluba, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Izabranici Husrefa Musemića igrali su protiv Slavije, a susret je završen pobjedom Sarajeva rezultatom 4:0. Po dva gola na utakmici postigli su Sanjin Lelić i Said Husejinović.

Današnja prijateljska utakmica odigrana je u toku reprezentativne pauze u prvenstvu, stoga stručni štab Sarajeva nije mogao računati na sve igrače, te su pojedini fudbaleri bili na poštedi.

Utakmicu je započeo sljedeći sastav: Adilović, Hodžić, Bekić, Kurdić, Stanojević, Crepulja, Radovac, Rahmanović, Velkoski, Halilović i Altiparmakovski, a u nastavku su priliku još dobili Herić, Husejinović, Lelić, te su pored Kurdića još nastupili i juniori Bešić i Imamović.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti, međutim Adilović brani udarac Pušare. Na drugoj strani šut Rahmanovića je izblokiran, potom je iz dobre pozicije Halilović šutirao preko gola, a udarac Altiparmakovskog na ubacivanje Hodžića odlazi pored desne stative gola Slavije. Prijetila je Slavija još jednom u prvom poluvremenu, za Sarajevo su promašivali Bekić, Velkoski, te Kurdić.

Na otvaranju drugog dijela udarac Lelića je izblokiran, a isti igrač dovodi naše Sarajevo u vodstvo u 51. minuti. Altiparmakovski je uposlio Lelića, koji se lijepim udarcem upisuje u strijelce. Ubrzo nakon toga, ponovo je Altiparmakovski u ulozi asistenta, a Lelić je postigao svoj drugi gol na utakmici.

Odličan prodor Imamovića zaustavljaju defanzivci Slavije, a siguran sa bijele tačke bio je Husejinović. Pomenuti fudbaler se do kraja susreta još jednom upisao u strijelce, a ovog puta asistenciju upisuje Hodžić. Moglo je Sarajevo do kraja utakmice povećati rezultatsku prednost, ali su Rahmanović i Herić bili neprecizni, te je susret završen za pobjedom 4:0.

Dvostruki strijelac na današnjoj utakmici, Sanjin Lelić, prenio je svoje utiske nakon susreta.

“Iskoristili smo reprezentativnu pauzu kako bi odigrali prijateljsku utakmicu. Mislim da je ona bila korisna za igrače što su manje igrali u posljednjim sedmicama i možemo biti zadovoljni onim što smo danas prikazali. Nadam se da ćemo u nastavku sezone igrati što bolje.”

Nakon završetka reprezentativne pauze, Bordo klub će u subotu, 31. marta na Koševu dočekati Krupu. Utakmica se igra sa početkom u 18 sati.

(BIH.ba)