Zmajevi su u srijedu navečer u Ludogorets centru u bugarskom Razgradu obavili prvi trening na pripremama za prijateljske utakmice protiv Bugarske i Senegala.

Trening je obavljen po izuzento maglovitom vremenu uz nulu na termometru, ali na očišćenom i pripremljenom travnjaku. Sve uprkos snježnim padavinama koje od jučer padaju u Razgradu, a zbog kojih Zmajevi jučer nisu trenirali.

Svi pozvani Zmajevi su trenirali izuzev Ognjena Vranješa koji ima bolove u loži.

Iako nije bilo zvančnog obraćanja medijima, prisutni bh. novinari saznali su kako je Roma od Roberta Prosinečkog tražila da poštedi Edina Džeku u mečevima protiv Bugarske i Senegala.

Selektor je talijanskom klubu potvrdio kako nijedan igrač neće imati maksimalnu minutažu, te da je svjestan važnosti utakmica u Ligi Šampiona koje su pred Romom.

Poznato je od ranije kako selektor Prosinečki smatra kako selektor ne smije napraviti fizički preteške pripreme, jer za osnovni zadatak ima regenerisati igrače od napora koje su imali u klubovima, a pri tome ih posložiti i naći im poziciju u reprezentaciji na kojoj mogu dati svoj maksimum, ali ujedno i napraviti atmosferu u kojoj je lakše napraviti dobar rezultat.

Bugarska – BiH, petak, 18 sati, FACE TV

(BIH.ba)