U intervjuu za Messaggero, bh. reprezentativac Miralem Pjanić (27) se po ko zna koji put dotakao svog prelaska iz Rome u Juventus.

“Osvojiti naslov s Romom bio bi jedinstven osjećaj, ali nisam mogao, ma koliko se trudio i žao mi je. Neki su igrači otišli, a ja nisam nikoga izdao. Ondje je velika strast, od jutra do mraka razmišljaš o nogometu, momčadi, što je dobro jer uspjeh vas diže u zvijezde, ali zna biti i loše jer porazi se teško primaju”, rekao je Pjanić nastavio:

“Nainggolan kaže da sam izabrao lakši put do pobjeda? Nakon pet prekrasnih godina u Rimu, samo sam odlučio otići po novo iskustvo. Juventus me pratio i htio. Karijera igrača je kratka, a nikad nije lako pobijediti, to uvijek zahtijeva odricanje, znoj”.

Pjanić je govorio i o trenerima s kojima je radio u Romi.

“Luis Enrique je čudesan čovjek, svima je bilo žao kad je otišao, a nažalost, nismo imali odgovarajuće igrače. Zeman nije s nama ni razgovarao, osim s Tottijem, kojeg je poznavao godinama. Atmosfera je bila teška, smetalo mi je što ne razgovaramo. Garcia je bio dobar na početku, dobar je trener, ali nije znao preokrenuti situaciju kad je krenulo loše. A sa Spallettijem smo proveli šest važnih mjeseci”.

Rekao je nekoliko riječi i o sadašnjem treneru Massimilianu Allegriju.

“Unaprijedio me, sada sam zreo igrač, s vizijom kako poboljšati momčad. Ostajem pri tome da je bolji trener od Sarrija”.

Priznao je pak da Napoli igra najljepši fudbal u Italiji.

“Da, Napoli igra najljepše u Italiji, ali mi smo opasniji i bolje se branimo, a na kraju je ključan rezultat”, dodao je vezni igrač Juventusa.

(BIH.ba)