Ženska “U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Etno selu Stanišići od Poljske sa 0:4 u susretu prvog kola grupe 6 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poljakinje do prednosti dolaze u 9. minuti. Paulina Tomasiak prolazi po lijevoj strani, ulazi u kazneni prostor bh. tima i pogađa mrežu za 0:1.

Još jednu priliku Poljska je imala u 16. minuti nakon kornera, ali Oliwia Silny nije zahvatila loptu na najbolji način. Dvije minute poslije i bh. reprezentativke su imale priliku nakon kornera nakon što je poljskoj golmanici ispala lopta, ali odbrambene igračice su uspjele da otklone opasnost.

Nisu se ni Alma Krajnić i Sajra Fejzić snašle u 22. minute nakon greške odbrane Poljske.

Prednost Poljske je udvostručena u 24. minuti. Golmanica Iman Šljivo u kaznenom prostoru pravi prekršaj nad Kingom Kozak i sutkinja je dosudila jedanaesterac koji je u gol pretvorila Adriana Achinska.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu je imala Alexis Legowski, ali je Šljivo odbranila njen pokušaj sa desne strane.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imala je selekcija BiH, ali je šut Sajre Fejzić sa ivice kaznenog prostora odbranila Sara Kierul. Šansu je imala i Kozak na drugoj strani u 65. minuti, a njen pokušaj sa desetak metara odbranila je Šljivo.

Treći gol Poljska postiže u 72. minuti. Tomasiak je prošla po lijevoj strani i odigrala povratnu loptu za Paulinu Filipczak koja pogađa sa deset metara za 3:0.

Konačnih 4:0 postavlja Agnieszka Glinka u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

U drugom susretu grupe Austrija i Turska su remizirale 0:0.

Drugo kolo na programu je 22. marta u 15:00 sati kada će se sastati Austrija – BiH (Etno selo Stanišići) i Poljska – Turska (Ugljevik).

(BIH.ba)