Alen Hujić, Predsjednik odbora direktora FK Sarajevo, nakon dvogodišnjeg rada na pomenutoj poziciji, završit će svoj angažman u rukovodstvu bordo kluba.

Naime, nakon današnje premijerligaške utakmice u Bijeljini, Hujić je odlučio podnijeti neopozivu ostavku na mjestu Predsjednika kluba.

“Rezultati kluba u proteklom periodu ne mogu zadovoljiti sve one, kojima je ovaj klub u srcu i obzirom na svoju odgovornu funkciju, koju sam obnašao u proteklom periodu, smatram da svojom ostavkom mogu donijete određene promjene, koje su potrebe za dobrobit kluba i izlazak iz trenutne krize”, rekao je Hujić, dodavši:

“Stručnom štabu na čelu sa Husrefom Musemićem, kao i igračima, želim puno sreće u nastavku sezone i vjerujem da mogu ostvariti željeni rezultat i obezbijedit klubu mjesto koje će voditi u međunarodno takmičenje”.

Hujić je imenovana na poziciju Predsjednika odbora direktora FK Sarajevo u junu 2016. godine, a prethodno je i u ranijim sazivima Uprave Sarajeva bio angažovan kao Predsjednik, te član Uprave.

FK Sarajevo se zahvalio Alenu Hujiću na doprinosu u radu kluba u proteklim godinama.

(BIH.ba)