S tri postignuta gola u zadnjih pet minuta igre, Zrinjski je došao do čudesnog povratka protiv Željezničara i na kraju osvojio vrijedan bod.

Meč je završen rezultatom 3:3, a bez obzira što je njegov tim nadoknadio veliki zaostatak, nezadovoljan je bio trener Zrinjskog Blaž Slišković, koji se obrušio na sudije i Fudbalski savez BiH.

Prozvao je nakon utakmice krovnu kuću bh. fudbala i sudijsku organizaciju.

“Kod mojih igrača je proradio inat zahvaljujući nekim odlukama “svemiraca”. Ja ću opet pojesti neku stvar. Usporedit ćemo ovaj penal u odnosu na prekršaj na Bilbiji protiv GOŠK-a. Ne može tebi kao glavnom sudiju pomoćnik donositi odluku. I jedan i drugi trebaju da odgovaraju za ovo što su napravili. Nije to Želji donijelo bodove, hvala Bogu da nije. Da je ostalo 0:2, tako bi i ostalo vjerovatno do kraja, ali kod 0:3 proradio je i inat. Zaslužili smo neriješeno zbog volje, želje i truda”, rekao je Slišković i dodao:

“Opet ljudi moji. Dok god se odluke budu donosile van terena, bh. fudbal će otići u sto nekih stvari. Mi se borimo ovdje, tražimo od igrača kvalitet, želimo napredak, a neko to svojim odlukama anulira, a oni su k'o fol za neki napredak. Koji napredak? Prozivam FS BiH i sudijsku organizaciju jer oni ne žele napredak. Dok god je ovakvih odluka koje nisu sudijske i kvalitetne. Kad budem išao na Grbavicu i da imam 50-50 suđenje, koje i oni očekuju ovdje, onda ću fudbal smatrati kvalitetnim. Neka me suspenduju 100 godina. Ja sam za njih Bog i po imenu i po onom što doprinosim nogometu. Dosta više ovoga. To su neradnici, samo da im je jesti i stomaci im samo rastu. Fuj. Odoh dok nisam još šta rekao”.

(BIH.ba)