U Trening centru Fudbalskog kluba Sarajevo započeli su radovi na izgradnji visoko kvalitetnog montažnog objekta.

Početak najavljenih radova prolongiran je zbog loših vremenskih uslova, koji su vladali u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u proteklim sedmicama, te je klub u toku ove sedmice započeo sve aktivnosti kako bi se ovaj infrastrukturni projekat okončao u mjesecu martu tekuće godine.

U toku su bazični, pripremni radovi, čiji je izvođač domaća firma Duljević d.o.o i riječ je o izgradnji temelja, te potrebne putne komunikacije, kao i uspostavljanju vodovodne mreže i spoja za električnu energiju. Potom će kompanija “Alfe Mi” izvrišiti postavku montažnog objekta, čija priprema je u završnoj fazi. Realizacijom ovog projekta, Bordo klub će značajno poboljšati uslove za rad omladinskih selekcija kluba i prvog tima, obzirom da će u novom objektu biti svlačionice, kancelarije i sala za fitnes.

Ovaj projekat realizovan je uz angažman klupskih struktura, te su obezbijeđene finansije kroz sponzorstva i donacije i vrijedi istaći da se pri realizaciji ovog projekta, Fudbalski klub Sarajevo obratio svim institucijama vlasti, obzirom da je Trening Centar Bordo kluba od šireg značaja, jer svakodnevno okuplja na stotine djece, te predstavlja pored doma Sarajeva i dom različitih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, koje se uvijek pripremaju u našem centru uoči kvalifikacijskih utkamica.

Fudbalski klub Sarajevo koristi priliku da se zahvali sponzorima kluba i partnerima koji su uzeli učešće u realizaciji ovog projekta, kompanijama Senigor d.o.o i PennyPlus, Adriatic Osiguranju, te Gradu Sarajevu, Općini Ilidža sa načelnikom, a naročito Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa resornim ministrom i vladi Kantona Sarajevo, te Premijeru KS.

(BIH.ba)