Nogometaši Slobode danas su dobili slobodan dan, a sutra ujutro kreću put Gabele gdje će u nedjelju odigrati susret 1. kola Lige za opstanak protiv GOŠK-a.

Iako je jučer bio pod temperaturom i preznojavao se u kućnom ambijentu, trener Slavko Petrović jutros je bio na stadionu Tušanj pripremajući se za važnu utakmicu.

“Osvojili smo jako bitan bod protiv Sarajeva i ekipa je nagrađena za sve četiri utakmice koje smo odigrali veoma borbeno i trkački. To sam od ekipe i očekivao i zaslužuju sve pohvale. Realno, mi smo i protiv Željezničara trebali uzeti bod, a tri protiv Borca. Ali, tako je to u nogometu, nadam se da će nam se negdje koji bod vratiti”, izjavio je Petrović za Fenu.

Za susret s GOŠK-om u ekipu se vraća Darko Todorović, dok stručni štab ne može računati na vratara Azira Muminovića zbog tri žuta kartona.

“Predstoji nam put od najmanje pet sati do Gabele. Sutra ćemo tamo odmoriti, odraditi trening i održati redovni sastanak. Tada ću odlučiti hoće li braniti mladi Igor Marković ili Adnan Hadžić”, kaže trener “crveno-crnih”.

Posljednje dvije utakmice GOŠK-a i Slobode završene su pobjedama Gabeljana, na Tušnju 1:0, u Gabeli  2:0.

“Oni su nam veliki dužnik. Prije mog dolaska odnijeli su bodove s Tušnja, a poslije i kod kuće. Želimo revanš i pokušat ćemo sve da iz Gabele donesemo bodove”, zaključio je Petrović u razgovoru za Fenu.

Utakmica GOŠK – Sloboda igra se u nedjelju od 15 sati.

(BIH.ba)