Dva kola prije kraja prvog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine poznato je pet učesnika Lige za prvaka, javlja Fena.

Ekipama Željezničara, Zrinjskog, Širokog Brijega i Sarajeva u nedjelju se pridružila Krupa. Ekipa koju s klupe vodi Slobodan Starčević u Banjoj Luci je pobijedila Borac s 1:0 i stekla nedostižnih devet bodova prednosti nad sedmoplasiranom Mladosti.

Tim iz Doboja kod Kaknja će se za posljednje mjesto u Ligi za prvaka boriti s trenutno šestoplasiranim Radnikom koji ima tri boda više, dok teoretske šanse za plasman u gornji dio tabele ima i osmoplasirani Borac koji za Radnikom zaostaje četiri boda.

U preostala dva kola Radnik dočekuje ekipu Širokog Brijega i ide u goste Vitezu, dok Mladost gostuje Čeliku te dočekuje Gošk.

Borac u narednom kolu ide u goste Slobodi, dok u posljednjem kolu dočekuje Zrinjski. Sigurni učesnici Lige za opstanak su Gošk, Sloboda, Čelik i Vitez.

Naredno kolo igra se 3. marta, a sastaju se: Čelik – Mladost, Sloboda – Borac, Radnik – Široki Brijeg, Krupa – Sarajevo, Gošk – Vitez i Zrinjski – Željezničar.

(BIH.ba)