Proteklog vikenda odigrane su utakmice 20. kola BHT Premijer lige BiH. Izdvajamo dva zanimljiva detalja koja su vam možda promakla iz 19. kola domaćeg šampionata.

Željezničar – Sloboda 1:0, domaći ostvarili devetu minimalnu pobjedu u sezoni

Željezničar je na stadionu “Grbavica” ugostio tuzlansku Slobodu i golom Danijela Graovca stigao do trijumfa od 1:0. Ekipi Željezničara je ovo bila 15. ligaška pobjeda u tekućoj sezoni, a interesantno da su izabranici Admira Adžema čak devet puta slavili sa jednim golom razlike. Željo je trenutno prvi na tabeli i u narednom kolu igrat će veliki derbi protiv drugoplasiranog Zrinjskog u Mostaru.

Sarajevo – Radnik 0:0, Sarajevo prvi put  bez postignutog gola u sezoni pod vodstvom Husrefa Musemića

Sarajevo i Radnik su u jednom od derbija 20. kola po jako lošem terenu na stadionu “Asim Ferhatović Hase” podijelili bodove odigravši 0:0. Obje momčadi su imale po nekoliko sjajnih prilika, ali mreže se nisu tresle. Otkako je Husref Musemić preuzeo FK Sarajevo (26. august 2017. godine), igrači Bordo tima su u svakoj ligaškoj utakmici postigli po najmanje jedan gol (13 susreta u nizu) sve do jučerašnjeg. Sarajevo u narednom kolu gostuje Krupi gdje će pokušati doći do prve pobjede u nastavku prvenstva.

(BIH.ba)