Kadetska (U17) reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Ajdovščini odigrati dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Slovenije.

Prvi meč je zakazan za 27. februar u 13:00, a drugi je na programu 1. marta u 11:00 sati.

Kao i u susretima sa Makedonijom, u Sloveniji će ponovo sa klupe ekipu voditi selektor U15 selekcije Zoran Erbez umjesto Sakiba Malkočevića.

Ova dva stručnjaka su za susrete sa Slovenijom odabrali sljedeće igrače:

Belmin Dizdarević (Sarajevo), Elvir Muminović (Sion), Dino Islamović (Sarajevo), Farid Bačevac (Koln, Njemačka), Stefan Rankić (OFK Beograd, Srbija), Robert Voloder (Koln, Njemačka), Denil Badžak (Bayern, Njemačka), Armin Šarić (Sarajevo), Ivan Kurbaša (Rijeka, Hrvatska), Ajdin Hasić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Elmin Herić (Koln, Njemačka), Nikola Ćetković (ST Željezničar Banja Luka), Tarik Baltić (Troyes, Francuska), Gabrijel Čoko (Zrinjski), Ermin Kadrić (Sarajevo), Hamza Gigović (Vasalunds, Švedska), Edin Mujić (Željezničar), Vedad Radonja (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Ajdin Mujanović (Stuttgart, Njemačka), Nemanja Nikolić (Sarajevo), Lazar Popović (OFK Beograd), Miloš Daraboš (OFK Beograd, Srbija).

Zoran Erbez kaže da je cilj predstojećih susreta provjeriti formu igrača.

“Za razliku od utakmica u Makedoniji, protiv Slovenije ćemo na raspolaganju imati i nekoliko novih igrača. Sve su ovo dobre provjere za nas, protiv selekcija koje su također ostvarile plasman u elitni krug kvalifikacija. Cilj nam je da provjerimo trenutnu formu igrača, ali nastojat ćemo da ostvarimo i što bolji rezultat”.

Prokomentarisao i utakmice sa Makedonijom.

“U Skoplju je nekoliko igrača pokazalo da se na njih mora ozbiljno računati, ali neki su i podbacili. Prvi meč je završen bez pogodaka. To je možda i realan ishod, mada moramo priznati da su Makedonci u drugom poluvremenu imali inicijativu i mogli smo i gore proći. U drugom susretu smo „posložili kockice“ i to je već izgledalo mnogo bolje. Pored gola imali smo još tri velike prilike i jednu pogođenu stativu. Možemo na kraju biti zadovoljni viđenim, a vjerujem da će u Sloveniji biti još bolje. Značajna stvar za nas je što nismo primili gol u dvije utakmice sa Makedonijom koja ima kvalitetan tim”.

Erbezu je drago što je dio ekipe.

“Drago mi je što sam i ja dio ekipe, jer stručni štab U-17 selekcije na čelu sa Sakibom Malkočevićem radi odličan posao. Nije slučajnost što prave odlične rezultate i što su dva puta bili na Euru. Raduje me takođe što imamo kontinuitet u radu, jer većina igrača koje selektiramo u U15 reprezentaciju kasnije nastupa za U17, pa i U19 itd. Vjerujem da je to pravi put, ali i odraz odlične saradnje između nas, selektora omladinskih selekcija”.

(BIH.ba)