U17 reprezentativci Bosne i Hercegovine jutros su stigli u Skoplje, a poslijepodne su odradili i jedan trening pred sutrašnji prijateljski meč sa Makedonijom.

Trener asistent u našoj kadetskoj selekciji Damjan Ratković kaže da je ekipa spremna.

“Bez obzira na naporan put, momci su trening odradili kvalitetno i maksimalno smo spremni za sutrašnji susret. Raduje nas što nema povrijeđenih igrača. Imamo obavezu da što ozbiljnije odradimo ove utakmice jer su nam to, uz dvomeč sa Slovenijom, posljednje provjere pred elitni krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo”.

Ratković je govorio i o igračkom kadru.

“Nedostaju nam reprezentativci koji igraju u Njemačkoj, ali i na njih ćemo moći da računamo u Sloveniji krajem mjeseca. Imat ćemo priliku da u ove četiri utakmice isprobamo veliki broj igrača, a to će nam olakšati da izaberemo njih 20 koji će u martu ići u Austriju na turnir elitne runde”.

Prvi meč sa Makedonijom bit će odigran sutra (20. februar) u 13:00 sati u Trening centru FF Makedonije u Skoplju, a drugi 22. februara u 11:00 sati na istoj lokaciji.

Selektor Sakib Malkočević je za ovu reprezentativnu akciju pozvao sljedeće igrače: Luka Kačavenda (Vojvodina, Srbija), Nemanja Nikolić (Sarajevo), Miloš Daraboš (OFK Beograd, Srbija), Dragan Matković (Vojvodina, Srbija), Stefan Rankić (Union Berlin, Njemačka), Hamza Gigović (Vasalunds, Švedska), Belmin Ridžad (Abano Calcio, Italija), Armin Šarić (Sarajevo), Mate Čolak (Široki Brijeg), Ajdin Hasić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Kristijan Stanić (Zrinjski), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Asim Muratović (Sloboda), Mirza Avdičević (Sesvete), Ermin Kadrić (Sarajevo), Zlatan Ramić (Željezničar), Edin Mujić (Željezničar), Vedad Radonja (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Brane Vištica (Široki Brijeg), Emel Halilović (SV Sandhausen, Njemačka), Edin Muratović (Sonderjyske, Danska), Slobodan Tomić (Zvijezda 09).

(BIH.ba)