Juniori Željezničara poraženi su od Atletico Madrida s 1:3 u susretu play-offa Omladinske Lige šampiona, a nakon utakmice medijima su se obratili treneri obje ekipe, Omer Joldić i Manuel Cano Martin.

Joldić je unatoč porazu i eliminaciji bio više nego zadovoljan predstavom svojih igrača.

“Čestitke kolegi i hvala na ovako biranim riječima. Odlično smo otvorili utakmicu, igrali smo protiv odlično tehnički obučene ekipe, koja pokušava da bude agresivna u sredini, to se možda nije danas vidjelo zbog preskakanja igre i terena koji je bio protivnik i nama i njima. Mislim da možemo biti ponosni na ovu generaciju dječaka koja je pokazala da može”, rekao je Joldić i nastavio:

“Gode riječi kolege koji kaže da je igrao protiv dobre ekipe, mojim momcima nemam šta da zamjerim, trebam biti ponosan na njih. Smatram da klub Željezničar može biti miran što se tiče budućnosti. Nema ovdje deset vrhunskih individualaca, ali ima četiri-pet igrača koji mogu napraviti ozbiljne karijere ukoliko ih zdravlje posluži”.

Martina je s druge strane pohvalio Željine dječake.

“Bila je jako komplikovana utakmica, znali smo da Željezničar ima jako dobre protivničke igrače koji igraju dobar fudbal. Kako je počela utakmica morali smo doći do preokreta i da igramo ofanzivnije. Obje ekipe su imale dosta prilika, morali smo da se otvorimo, teren nam je predstavljao problem, mogli smo ponuditi još bolju igru, ali tako je kako je”, istakao je Martina.

(BIH.ba)