Fudbaleri Željezničara ubilježili su prvi poraz ove godine, a u okviru pripremne utakmice slavio je DAC sa 3:2, javlja zvnaična stranica FK Željezničar.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Osmanković, Mehremić – Vranješ, Hajdarević – Žerić, Ramović, Zec – Ubiparip. Za DAC su počeli: Macej – Huk, Šatka, Koštrna – Živković, Kalmar, Ljubičić, Grajales – Herc – Pačinda, Černak.

U petoj minuti je Željo poveo. Mehremić je sjajno probio, ubacio, a u petercu se najbolje snašao Denis Žerić koji pogađa za 1:0. U 15. minuti dobar prekid Slovaka, a udarac glavom Ljubičića brani Kjosevski. U narednom napadu je Ljubičić zaradio žuti karton. U 18. minuti DAC je poravnao. Nakon dubinskog pasa dva fudbalera su išla prema našem golu, a Černak je loptu ubacio u praznu mrežu. Naši fudbaleri su tražili ofsajd, ali se sudije nisu oglašavale.

Osmanković je u 27. minuti zaradio žuti karton. U 28. minuti Ljubičić šutira nakon kornera, defanzivci Plavih izbacuju u korner. U 31. minuti Vranješ sa distance šutira visoko preko gola. U 34. minuti Černak je izašao skoro sam pred naš gol, ali je šutirao pored gola.

Naš tim je do novog vodstva stigao u 35. minuti. Ramović je sjajno ubacio, a Vojo Ubiparip zatresao mrežu Dunajske Strede. U 40. minuti je Mehremić zaradio žuti karton. U 45. minuti dobar napad Slovaka, ali Bogičević ispred gola u posljednji trenutak izbacuje loptu.

U 54. minuti nakon ubačaja sa strane, Pačinda šutira, ali Ćeman sigurno hvata. U 58. minuti je Mehremić zaradio drugi žuti karton, a umjesto njega je u igru ušao Stevanović. Samo minut poslije je požutio i Stevanović. Zbog povrede je u 60. minuti Bogičević ponovo ušao u igru umjesto Hadžića. U 61. minuti dosuđen je penal za DAC, a siguran sa 11 metara bio je Grajales. Ćubara je zaradio žuti karton.

U 70. minuti nakon ubačaja sa lijeve strane, Camarena na drugoj stativi šutira pored gola. Camarena je u 74. minuti dobio žuti karton. Kajkut je u 82. minuti dobio žuti karton. Minutu poslije nakon kornera Blagojevića Zajmović šutira preko gola. U 85. minuti Slovaci dolaze do pobjede.

Nakon ubačaja sa strane, lopta dolazi do Vide koji postiže gol za 3:2. Dvije minute poslije Mervo iskosa šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

(BIH.ba)