Nogometna reprezentacija Irana nalazi se u Južnoj Africi (Johannesburg) na pripremama uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva gdje su Iranci smješteni zajedno u grupi sa Zmajevima, Argentinom i Nigerijom.

Već smo izvjestili da je selektor Carlos Quieroz na pripreme krenuo sa svega jedanaest igrača i bez golmana, a prvobitno je pozvao njih 28 članova nacionalnog tima. Razlog leži u tome što čak 15 iranskih reprezentativaca ima klupske obaveze, tačnije nastupaju u Azijskoj Ligi prvaka.

Jutros je u Johannesburgu treniralo svega deset igrača, a u narednim danima očekuju dolazak još nekoliko igrača, koji bi se trebali pridružiti po završetku klupskih obaveza.

Također, selektor Quieroz je naknadno pozvao mladog golmana Alireza Beiranvanda.

Planirano je da u Johannesburgu odigraju tri kontrolna meča protiv lokalnih timova, te jedan protiv selekcije Mozambika. Zatim će pripreme nastaviti u mjesecu maju u Austriji, u okviru čega bi trebali odigrati prijateljske susrete protiv reprezentacija Bjelorusije, Crne Gore i Angole.

Već smo napomenuli da su mečevi u Africi pod znakom pitanja zbog nedostatka igračkog kadra.

Portugalski stručnjak na klupi Irana je istakao kako igrači koji se bez razloga ne odazovu pripremama u Johannesburgu neće ni konkurisati za nastup na Mundijalu.

(Reprezentacija.ba)