FK Sarajevo izdao je saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

“Navijači FK Sarajevo decenijama pomažu i prate svoj voljeni klub. Tako je bilo svih ovih godina, od Beograda i Zagreba, preko Orebra i Cluja do Bihaća i Širokog Brijega. Sada je došao trenutak da FK Sarajevo i njegova vjerna armija navijača pomogne onima, koji su najskuplje platili navijanje za Bordo tim.

Na adresu grupe navijača FK Sarajevo prije nekoliko dana stigla je sudska presuda o podmirenju troškova nakon nereda u Širokom Brijegu iz 2009. godine kada je ubijen naš navijač, Vedran Puljić. Navijači Sarajeva su, osim što su nepravedno osuđeni, uz to dužni platiti odštetu zbog incidenata u kojima je još šest navijača ranjeno iz vatrenog oružja, za šta do današnjeg dana nisu kažnjeni počinioci.

Klub je odlučio stati uz svoje navijače i sav prihod od prodaje polusezonskih karata za proljetni dio prvenstva usmjeriti na podmirivanje pomenute kazne. U petak, 26. januara, u preprodaju bit će puštene polusezonske ulaznice za tribine “Sjever – Vedran Puljić”, “Istok” i “Zapad” po jedinstvenoj cijeni od 50 KM. Svi prvotimci, stručni štab i uposlenici kluba podržat će akciju kupovinom ulaznica.

FK Sarajevo poziva sve navijače i simpatizere da podrže akciju i kupe svoju ulaznicu, kojom će pomoći prijateljima s tribina i imati priliku gledati sve utakmice voljenog kluba u proljetnom dijelu sezone. Polusezonsku ulaznici možete kupiti i ako niste redovan član FK Sarajevo. Ukoliko već posjedujete sezonsku ulaznicu, novu polusezonsku možete kupiti anonimno, a Udruženje navijača FK Sarajevo (UNFKS) će je proslijediti članovima koji je sebi ne mogu priuštiti, a redovni su na svim utakmicama Bordo tima. Odjel za članstvo i ulaznice FK Sarajevo otvoren je svakim danom od 8 do 16.30 sati u ulici Maršala Tita 38/b, a kupovina i narudžba ulaznica je moguća i u Bordo Fan Shop -ovima (Maršala Tita 38/b i Bezistan).

“Navijači, ljudi koji vole ovaj klub, oni su nešto posebno i čine Sarajevo drugačijim klubom i daju mu veću vrijednost. Uvijek imamo veliku podršku i hvala im na tome”, rekao je Husef Musemić, trofejni trener Fudbalskog kluba Sarajevo. Mnogo radosti su klub i igrači Sarajeva donijeli svim zaljubljenicima u Bordo boju, ali povezanost nije bitna samo kada se ostvaruju pobjede i bilježe dobri rezultati. Najveća vrijednost Bordo porodice je što smo tu jedni za druge i kada je najteže. U INAT SVIMA!” navodi se u saopštenju.

(BIH.ba)