Novi ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo danas je potpisao talentovani veznjak, Alen Mustafić. Kapiten juniora FK Sarajevo, nakon jako dobre polusezone u Akademiji Sarajeva, priključen je prvom timu, gdje je ostavio dobar utisak i vrlo brzo je postignut dogovor sa ovim mladim fudbalerom, koji je produžio svoju vjernost FK Sarajevo do 2021. godine.

“Veoma sam sretan i zahvalan klubu na prilici koja mi je ukazana. Svoju budućnost vidim u FK Sarajevo i želim raditi maksimalno naporno kako bi se nametnuo stručnom štabu. Motivacija je velika i radujem se svakom treningu. Čast mi je što sam dio prvog tima najvećeg bosanskohercegovačkog kluba.”, rekao je naš mladi fudbaler, nakon potpisivanja ugovora.

Svoj komentar o produženju ugovora sa Mustafićem dao je i Husref Musemić, šef struke Sarajeva.

“Mustafić je pokazao u dosadašnjem dijelu priprema da ima kvalitet za seniorski fudbal. Odradio je kvalitetno treninge i utakmice, na kojima je nastupao. Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati, on nije slučajno tu u prvom timu i posjeduje potencijal. Naša je obaveza da mu pomognemo na sve načine, kako bi se afirmisao i izrastao u dobrog igrača.”, rekao je Musemić.

Alen Mustafić je rođen 5.7.1999. godine, najbolje se snalazi u centralnom veznom redu, a u Omladinskoj Premijer ligi BiH postigao je osam golova u protekloj polusezoni i dao je veliki doprinos vrhunskim partijama naših juniora., koji su prvi dio sezone okončali kao prvolasirani tim. On je standardni član U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine i kako govori, raduje se nastavku priprema.

“Moram reći da Sarajevo ima vrhunsku ekipu. Momci su me odlično prihvatili u ekipu i atmosfera na treninzima je odlična. Svi su tu na usluzi nama mlađima i drago mi je što dijelim svlačionicu sa ovim sjajnim igračima.”, dodao je Mustafić.

(BIH.ba)