Fudbalska reprezentacija BiH u srijedu navečer odletila je iz Sarajeva za Ameriku gdje će 29. januara i 1. februara igrati utakmice protiv SAD-a i Meksika.

Selektor Robert Prosinečki je putovao u Švicarsku i reprezentaciji će se pridružiti u Istanbulu gdje će reprezentacija večeras spavati, nakon čega lete dalje za SAD.

Stoga se novinarima obratio njegov pomoćnik Gordan Cipirić.

Možemo biti prvi u Ligi Nacija

„Nakon pripremnog dijela u Zenici zadovoljni smo radom igrača i njihovim angažmanom. Maksimalno profesionalno su odgovorili na sve zahtjeve koji su bili pred njima i spremni smo za obaveze koje nas očekuju u Americi. Bez obzira što su pred nama prijateljski susreti, uvijek treba razvijati pobjednički mentalitet, jer rezultat kreira dobru atmosferu. Mi ćemo u svakoj utakmici igrati na rezultat iako nam je veoma  važno da se što bolje upoznamo sa ovim igračima i njihovim kvaltetima.“

Ciprić je prokomentarisao i današnji žrijeb UEFA Lige nacija:

„Sjeverna Irska i Austrija su kvalitetni protivnici, ali smatram da možemo biti ispred njih u grupi.“

Utakmice u direktnom prijenosu na FACE TV.

Zmajevi po bh. vremenu protiv SAD igraju u noći sa nedjelje na ponedjeljak 29. januara u 01,30 sati u Los Angelesu u Californiji na Stubhub Center stadionu.Utakmica protiv Meksika po bh. vremenu igra se u noći sa srijede na četvrtak 1. februara u 03,00 sati u San Antoniu u Texasu na stadionu Alamodome.

Obje utakmice prenosit će FACE TV.

(BIH.ba)