Večeras su odigrane dvije zaostale utakmice 33. kola Premiershipa u kojem je Džeko sa Cityem ugostio "fenjeraša" Sunderlanda. Gosti su bili na pragu seznacije, ali je ekipu Citya od poraza spasio Nasri.

Poveo je Manchester City već u 2. minuti susreta golom Fernandinha a na asistenciju Aguera. Gosti u igrali otvoreno i ofanzivnom igrom u nekoliko navrata zaprijetili golmanu "Građana" Hartu.

U 73. minuti su preko Wickhama poravnali rezultat, a desetak minuta kasnije isti igrač je iz kontra napada postigao svoj drugi gol za vodstvo "Cnih mački" od 1:2, čime je ušutkao domaće navijače sa Etihad stadiona.

Da se ne desi senzacija i da City praktično ne ispadne iz borbe za titulu prvaka Engleske pobrinuo se Nasri koji u 89. minuti pogađa za konačnih 2:2. Golu Nasrija prethodila je i loša intervencija golmana Sunderlanda, Mannonea.

Naš reprezentativac Edin Džeko je susret započeo sa klupe za rezerve, a u igru je ušao u 68. minuti umjesto Negreda.

Manchester City je trenutno treći na tabeli sa 71 osovjenim bodom, četiri manje od Chelsea i šest manje od prvoplasiranog Liverpoola. Osim toga City ima i utakmicu manje u odnosu na pomenute rivale, a u narednoj utakmici igra protiv WBA.

(Reprezentacija.ba)