Legenardni bh. stručnjak Ivica Osim, razočaran je nakon što njegov sin Amar nije izabran za selektora reprezentacije BiH. Izvršni odbor NS BiH povjerenje je ukazao Robertu Prosinečkom, a Amaru Osimu najveći teret na leđima je bio što je sin Ivice Osima, koji je bio i član Radne grupe koja je bila zadužena za razgovore sa kandidatima.

“Jesam razočaran, to je moje pravo, što i sam Amar kaže „Šta treba? Da je živim dugo kao slon da bi bio selektor?“. Zato sam razočaran, ali eto, nakon toliko godina i svega što sam dao možda sam nešto i naučio o ljudima, kakvi su i šta su. Govorilo se možda je Švabo ovo ili ono, pa Željo je pobjeđivao sa njim, osvajao trofeje, ja bio na drugom kontinentu, radio u Japanu i ljudi su govorili „Ma, Amaru otac bira sastav, analizira protivnike, zato je Željo dobar…“ Čudo jedno. Ali to su naša posla… Ne želim tako – rekao je Osim za Dnevni Avaz.

“O svemu tome, o procedurama treba da pitate predsjednika Saveza, generalnog sekretara… Šta to ja imam tu komentirati? Neću ništa u vezi toga. To je njihova stvar, ako je demokratija, odlučili su kako su odlučili i nema razloga da se zbog takvih odluka bunim. Imam privatno pravo da budem nezadovoljan i razočaran što nije Amar. A, znam da ima itekako zadovoljnih što Amar nije selektor BiH.”

“Ne znam zašto prezime Osim ne odgovara u Sarajevu, a ne odgovara. Ima ljubomornih ljudi, to nam je jedina osobina u kojoj smo postojani, koju stalno potvrđujemo. Tvrdoglavo smo uporni da nekome slomimo vrat, bez obzira na argumente, rezultate. Naše ljude koči tuđi uspjeh, neko zagazi u tu nesreću. Zato imamo nepotizam, korupciju, svugdje nam je tako, ne možemo normalno da razmišljamo, sve mislimo da je neko nekome namjestio, potplatio, završio nešto. To je naš usud” – rekao je Osim za Dnevni Avaz i poželio sreću Robertu Prosinečkom.

(BIH.ba)