Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u treće kolo Australian Opena nakon što je jutros savladao domaćeg takmičara Johna Milmana s 3:1.

Damir će u trećem kolu igrati protiv ponajboljeg tenisera na svijetu Rafaela Nadala iz Španije, a nakon trijumfa nad Milmanom kazao je da odigrao puno bolji meč nego u prvom kolu.

“Još jedan težak meč, mentalno i fizički, ali još jednom sam pokazao da sam mentalo stabilniji. Nastavio sam tamo gdje sam stao prošle godine. Odradio sam svoj dio posla do sada na Australian Openu. Igrao sam puno bolje nego u prvom kolu. Mogao sam i ranije riješiti pitanje, da sam iskoristio tri brejk lopte koje sam imao na 3:1 u drugom setu.  Ipak, takav je tenis i ne može ići sve onako kako ste planirali. U svakom slučaju sam se konsolidovao nakon izgubljenog novog seta te sam odigrao treći i četvrti set na vrhunskom nivou. Bilo je prilično toplo i istrošio sam se na neki način, ali mislim da će motivacija zbog toga što igram protiv Nadala biti dovoljna da se oporavim dovoljno i da pokažem svoj najbolji tenis”, rekao je Damir i poručio da protiv Nadala neće izaći na teren s bijelom zastavom:

“Ne želim ući u duel s Nadalom s bijelom zastavom. Želim da uživam, ali isto tako i da pokušam napraviti nešto. Ovo je zaista velika stvar, jer igram protiv trenutno najboljeg igrača na svijetu na najvećem terenu u Australiji. Nadam se da ću pružiti najbolje što mogu protiv Nadala. Jedino što je otežavajuće je što sutra igram dubl u paru sa Dušanom Lajovićem. Koliko god to nije zahtjevno kao singl, svejedeno će biti teško. Iskreno se nadam da ću danas i sutra iskoristiti dane za oporavak koliko god mogu te da idem po jedan veliki rezultat protiv Nadala.”

(BiH.ba)