Danas je na stadionu Bilino polje zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba Čelika, Slaven Musa, te pomoćnici Asim Hrnjić, Jasmin Đidić i Goran Brašnić. Na današnjoj press konferenciji javnosti se obratio novi strateg NK Čelik i rekao da će do ljeta voditi zenički klub, uz mogućnost produženja.

“Došao sam čista i otvorena srca i prema gradu i prema Čeliku kojeg izuzetno poštujem. Čelik je izazov za svakog trenera u BiH pa tako i za mene. Prvi dojmovi su odlični, kada pogledate stadion i terene sve to nosi veliku poruku. Znate gdje ste došli i šta da očekujete. Poznato je kakvi su navijači u Zenici i da je bilo dosta turbulencija u prošlim vremenima.”

Za sada poznata pojačanja su Predrag Papaz i mladi ofanzivac Sarajeva Nemanja Anđušić, te su u toku dogovori sa mladim Tonijem Livančićem,

“Trenutna situacija je minus 6 i 7 bodova za ekipama koje su iznad nas na tabeli. Naš prvi i osnovni cilj je da izborimo opstanak, a za nešto više ćemo razgovarati tek kad sa igračima ostvarimo nešto na terenu.” – rekao je Musa.

(BIH.ba)